Brasil Fazenda Mirante Drum Fermented natural
Brazílie na filtr? Proč ne! Tato káva byla zpracována metodou anaerobní fermentace, díky které si z jejích zrn můžete připravit chuťově jedinečný, a přesto vyvážený šálek kávy.
Kategorie: | Zrnková káva |
---|
Rozmanitou, a přesto příjemně vyváženou chuť nabízí naše nová Brazílie. Plné krémové tělo doplňuje sladká citrusová acidita. V chuti se objevují tóny mléčné čokolády a sušených peckovic. Její zrna byla zpracována metodou anaerobní fermentace. Po sklizni byly kávové třešně umístěny do dubových sudů, kde několik dní fermentovaly bez přístupu kyslíku. Po fermentaci byly třešně uloženy na terasy, kde se sušily na slunci.
Káva pochází ze Sul de Minas, jižní části brazilského státu Minas Gerais. Zrna byla vypěstována v nadmořské výšce 905 až 1180 m n. m. na farmě Mirante, kterou vlastní farmář Pedro Gabarra.
- cuppingové skóre: 86
- zpracování: drum fermented natural
- odrůda: Mundo Novo, Yellow Bourbon, Caturra, Catuai
- SC (screen, velikost zrn) 16+
- grade: NY 2/3
- dostupná ve dvou typech pražení – na filtr a espresso – tak, aby na každém druhu přípravy vynikla co nejlépe
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.