Ethiopia Shantawene Anaerobic

Ethiopia Shantawene, zpracovaná experimentální metodou anaerobní fermentace, je káva s velice komplexním a osobitým chuťovým profilem, typickým pro zrna zpracovaná tímto procesem. Můžeme v ní rozpoznat tóny borůvek, černého rybízu, vanilky, ale i karamelu nebo kakaových bobů. V aromatu převládají jahody a květiny. 

Hrubost mletí
Typ balení
Typ pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 6.12.2023 Zvolte variantu
140 Kč 140 Kč 280 Kč 280 Kč 700 Kč 700 Kč 140 Kč 140 Kč 280 Kč 280 Kč 700 Kč 700 Kč 140 Kč 140 Kč 280 Kč 280 Kč 700 Kč 700 Kč 140 Kč 140 Kč 280 Kč 280 Kč 700 Kč 700 Kč 140 Kč 140 Kč 280 Kč 280 Kč 700 Kč 700 Kč 140 Kč 140 Kč 280 Kč 280 Kč 700 Kč 700 Kč 140 Kč 140 Kč 280 Kč 280 Kč 700 Kč 700 Kč 140 Kč 140 Kč 280 Kč 280 Kč 700 Kč 700 Kč od 140 Kč
Kategorie: Zrnková káva

Káva pochází z regionu Sidama, který se nachází v jižní části Etiopie. Zpracována byla ve stanici v Shantawene, jedné z 15, které v Etiopii provozuje společnost Daye Bensa. Tam kávové třešně dodávají místní farmáři, kteří kávovníky pěstují v nadmořské výšce od 1990 do 2190 m.

Anaerobní fermentace (tzn. fermentace bez přístupu vzduchu) je jeden z experimentálních typů zpracování kávy, který vytváří unikátní chuťové profily. Kávové třešně se po sklizni přesunou do uzavíratelných nádob, v nichž se přirozeně rozběhne kvasný proces, který je po celou dobu jeho trvání bedlivě kontrolován. Veškeré plyny (především oxid uhličitý, který při kvašení vzniká) unikají z nádrže ven pomocí jednocestného ventilu. Takto uzavřená mohou kávová zrna zůstat různě dlouhý časový úsek –⁠ od několika hodin až po několik dní. Etiopie Shantawene prošla 72hodinovou fermentací. Kvůli tomu, že je celý proces poměrně složitý, vyžaduje hodně péče a je proveditelný pouze po menších várkách, se takto zpracované kávy pohybují ve vyšších cenových hladinách. My se cenu snažili nastavit tak, aby dávala smysl jak pro nás, tak pro Vás, a myslíme, že za vyzkoušení alespoň 100 g takové limitky to stojí :-).

  • cuppingové skóre: 87
  • zpracování: naturální, anaerobní fermentace
  • odrůda: heirloom
  • dostupná ve dvou typech pražení – na filtr a espresso – tak, aby na každém druhu přípravy vynikla co nejlépe (2. fotografie filtr roast, 3. espresso roast)
Zpět do obchodu