Colombia Decaf Swiss Water Process

Bezkofeinová káva z Kolumbie je zpracovaná švýcarským vodním procesem, čili bez chemikálií. Vhodná je pro každý typ přípravy, v chuti spíše do čokoládova, s nízkou aciditou.

Hrubost mletí
Typ balení
Typ pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 27.2.2024 Zvolte variantu
91 Kč 182 Kč 455 Kč 728 Kč 91 Kč 182 Kč 455 Kč 728 Kč 91 Kč 182 Kč 455 Kč 728 Kč 91 Kč 182 Kč 455 Kč 728 Kč 91 Kč 182 Kč 455 Kč 728 Kč 91 Kč 182 Kč 455 Kč 728 Kč 91 Kč 182 Kč 455 Kč 728 Kč 91 Kč 182 Kč 455 Kč 728 Kč od 91 Kč
Kategorie: Zrnková káva

Aby se ze zelených kávových zrn kofein vylouhoval, namočí se na osm až deset hodin do horké vody. Kofeinem nasycená voda se následně filtruje přes filtry s aktivním uhlíkem, které zachytávají jedinou látku – kofein. Tento postup se opakuje do té doby, než se koncentrace kofeinu dostane na 0,1 %. Ostatní vylouhované látky zůstávají ve vodě a část z nich se pak dostává zpět do kávových zrn.

Pokud na povrchu bezkofeinové kávy naleznete kapky oleje, nebojte, nic špatného se s ní nestalo. Proces dekofeinizace nejen, že mění vzhled surového zrna (je mnohem tmavší než zrno kávy s kofeinem, proto se také hůř určuje stupeň pražení), ale také narušuje jeho strukturu, v důsledku čehož se ze zrna při pražení rychleji odpařuje voda a po upražení také na povrch rychleji vystoupnou oleje.

Nevíte si rady s nákupem? Zkuste náš článek, ve kterém naleznete odpovědi na nejčastější dotazy. 

Zpět do obchodu