Nejčastější dotazy a rady k nákupu

Rádi byste ochutnali naši kávu, ale nevíte si rady s výběrem? Snad Vám pomůžeme v následujících řádcích, ve kterých se snažíme odpovědět na Vaše nejčastější dotazy. 

 

Rád/a bych od Vás něco vyzkoušel/a, ale nemám rád/a, když je káva kyselá. Najdu u Vás nějakou takovou?

Určitě ano, většina našich káv je pražená tak, aby v nich nebyla žádná kyselost a naopak vynikly čokoládové a lískooříškové tóny. Doporučujeme vyzkoušet zejména Brazílii SantosPeru Negrisa nebo Kubu Serrano Superior. A pokud Vám nevadí robusta, určitě Vám zachutná i některá z našich směsí.

 

Chtěl/a bych u Vás jako dárek koupit nějakou zemitější kávu, je to pro člověka, kterému chutnají především různé italské směsi. Poradíte mi?

Rozhodně doporučujeme vybrat nějakou z našich směsí arabiky a robusty. V klasických italských směsích bývá robusta zastoupena 20 až 50 %. U nás momentálně vede poměr 70 % arabika a 30 % robusta.

 

Nemám doma mlýnek. Je možné u Vás zakoupit i namletou kávu?

Ano, prodáváme jak zrnkovou, tak mletou kávu. Navíc si u nás můžete vybrat i na jakou přípravu kávu budete chtít namlít. Odvíjí se od toho jeho hrubost, která je pro každý typ přípravy jiná. Například do french pressu se hodí káva umletá hrubě, do kávovaru zase volíme spíše jemnější mletí. Pokud byste si i tak nevěděli rady nebo chtěli kávu namlít co nejuniverzálněji, napište nám to do poznámky v objednávce, něco pro Vás určitě vymyslíme.

 

Jaký je rozdíl mezi kávou praženou na filtr a na espresso? A můžu kávu praženou na espresso použít i do překapávače?

Možná jste si všimli, že v rámci zrnkové kávy u nás najdete tři základní sekce. Kávu na espresso, na filtr a bezkofeinovou. Kávy, které pražíme na espresso, pražíme středně až tmavěji, aby v nich kyselost buď úplně zanikla (Brazílie, Peru, Cuba,...) nebo aby nebyla kyselostí ostrou a trpkou, ale příjemnou (Kenya, Honduras Santa Barbara). Tyto kávy jsou vhodné jak do domácích kávovarů a moka konviček, tak pro všechny ostatní přípravy, především tedy pro zákazníky, kteří oproti ovocitým kávám upřednostňují ty klasické, hořkosladké. U káv pražených na filtr (příprava přes french press, překapávač nebo třeba AeroPress) pak dbáme na to, aby byly světlejší a aby zvolený stupeň pražení vyzdvihl jejich chuťový profil a ve výsledném šálku byly lehké a jemné.

 

Chtěl/a bych vyzkoušet něco nového, s lehkou kyselostí, ne úplně výraznou. Co byste mi doporučili?

Pokud chcete zkusit něco s jemnou aciditou, doporučujeme začít třeba s Guatemalou nebo Brazílií Daterra, v obou naleznete kombinaci tropického ovoce a zároveň čokoládový základ.

 

 

Máte dotaz, na který jste nenašli odpověď nebo třeba chcete něco upřesnit? Napište nám!

Zpět do obchodu