Ethiopia Daniel Alemayehu Natural
Naturálně zpracovaná Etiopie z farmy Daniela Alemayehu je lehká a svěží káva s až čajovým charakterem. V šálku dominují květinovo-ovocné tóny s výraznou sladkostí a decentní aciditou. Objevují se tóny manga a dochuť připomíná bílý čaj.
Kategorie: | Zrnková káva |
---|
Farma Daniela Alemayehu se nachází v oblasti Gedeb, ve známé části regionu Yirgacheffe – jedné z kolébek výběrové arabiky. Kávovníky zde rostou ve vysoké nadmořské výšce (okolo 2100 m n. m.). Chladnější klima zpomaluje zrání třešní, což jim dává více času k rozvoji cukrů a aromat. Na farmě se specializují výhradně na naturální zpracování a celou produkci (cca 12 tun) třídí ručně.
Produkce farmy se původně dostávala na trh prostřednictvím pěstitelského svazu. Majitel však získal exportní licenci a nyní už druhým rokem prodává jako nezávislý exportér. Jeho úsilí bylo oceněno i na státní úrovni, kdy získal několik ocenění od etiopských úřadů za výjimečnou kvalitu své kávy.
Sklizeň je pro farmu logisticky i finančně náročným obdobím. Zaměstnává během ní 40 až 60 sezónních pracovníků a významnou část prostředků investuje také do dopravy. Cesta zrn začíná v Gedebu, odkud putují do hlavního města Addis Abeba a následně do celého světa.
Přímý export a prodej na mezinárodním trhu zajišťuje farmářům vyšší výkupní cenu, díky níž mohou nejen investovat do rozvoje svých farem, ale také zlepšovat životní úroveň svých rodin.
- typ pražení: na filtr (překapávač, french press, AeroPress,...) nebo na espresso (kávovar, moka konev,...) – tak, aby při každém způsobu přípravy vynikla co nejlépe
- cuppingové skóre: 87
- zpracování: suché/natural
- odrůda: Kurume, 74110
Nevíte si rady s nákupem? Zkuste náš článek, ve kterém naleznete odpovědi na nejčastější dotazy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.